DONETA ODLUKA: Ovako će đaci ići u školu sledeće nedelje, promene u dva grada

LJ.B.

03. 09. 2021. u 12:36

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu odluku o tome kako će sledeće nedelje učenici krenuti na nastavu po opštinama.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Овако ће ђаци ићи у школу следеће недеље, промене у два града

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako se navodi na sajtu ministarstva, na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 6. septembra 2021. godine i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i opštine Veliko Gradište.

U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje.

Takođe na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kosova i Metohije.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Podsetimo, većina učenika krenula je regularno u školsku godinu, osim u srednjim školama u 15 jedinica i to Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovacu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku. Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijala se protekle nedelje po drugom modelu - kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde se primenjuje treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)