MINISTAR RUŽIĆ: Za učenje programskih jezika - 670 dronova (FOTO)

Lj.B.

02. 09. 2021. u 15:03

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas u OŠ „20. oktobar“ u Novom Beogradu podeli 670 bespilotnih letelica, odnosno dronova za osnovne škole, koji su namenjeni učenju programskih jezika skreč i pajton u okviru nastave informatike u petom i šestom razredu.

МИНИСТАР РУЖИЋ: За учење програмских језика -  670 дронова (ФОТО)

Foto: Pres služba Ministartstva prosvete

Ružić je istakao da je digitalizacija kontinuirani proces koji se u Srbiji sprovodi uz veliku podršku predsednice Vlade.

- Digitalizacija i uvođenje informacionih tehnologija u obrazovno-vaspitni sistem je takođe veoma važan put za sve nas, od unapređenja propisa, infrastrukture do obuka i prethodna godina nam je pokazala koliko je prethodno načinjen trud doprineo da imamo zamenu za neposrednu nastavu u vreme pandemije - kazao je on. Prema njegovim rečima, veoma je važno da se digitalna pismenost razvija kod najmlađih i zbog toga je u prvi i drugi razred osnovne škole i uveden predmet Digitalni svet, dok je od petog razreda Informatika i računarstvo obavezan predmet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...