PLATE U ZDRAVSTVU PORASLE 89 POSTO: Brnabić - Od januara dodatno povećanje

Novosti online

02. 09. 2021. u 10:37

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić danas prisustvuje proglašenju početka rada kovid bolnice u Novom Sadu.

ПЛАТЕ У ЗДРАВСТВУ ПОРАСЛЕ 89 ПОСТО: Брнабић - Од јануара додатно повећање

Foto: N. K.

Tom prilikom je rekla da je sreća u nesreći što je cela ova situacija doprinela otvaranju radnih mesta za, kako kaže, brojne mlade zdravstvene radnike.

- I lekare na specijalizaciji, i specijaliste, i medicinske sestre, tehničare. Mnogi su dobili posao upravo zahvaljujući ovoj ovde bolnici i ostaju da budu na usluzi svim građanima Novog Sada - istakla je premijerka i dodala:

- U poslednjih 10 godina mi smo za čak 89% podigli plate medicinskih sestara i tehničara. Sa nekih, otprilike, 30.000 na 56.800 dinara. Takođe smo uspeli da podignemo zarade doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji,za 77 odsto.

- Danas su te plate nešto iznad 111.000 dinara. I to je mnogo, zahtevalo je veliku ozbiljnost države, i strateško ulaganje i viziju za ovaj sektor, i za to da radnici ostanu u Srbiji. Ali, plate nisu dovoljne, uslovi rada su možda jednako važni, a nekada i važniji od samih plata - navela je Ana Brnabić danas u Novom Sadu.

- Znam da ćemo od 1. januara 2022. godine dodatno povećati plate radnicima u zdravstvu. Ovo je trend kontinuiranog povećanja. Nije ni približno dovoljno onome što su zaslužili, ali kada vide ovakve uslove i opremu, nadam se da će se sve više njih vraćati u Srbiji, a da će oni koji su tu, ostati u našoj zemlji - zaključila je premijerka.

BONUS VIDEO: Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024