KOVID PROPUSNICE SLEDEĆA MERA? Zbog povećanja broja zaraženih, na Kriznom štabu uskoro ponovo o "korona pasošima"

E. V. N.

02. 09. 2021. u 08:21

REDOVI ispred kovid ambulanti iz dana u dan sve su duži, što pokazuju i zvanični brojevi testiranih i novozaraženih.

КОВИД ПРОПУСНИЦЕ СЛЕДЕЋА МЕРА? Због повећања броја заражених, на Кризном штабу ускоро поново о корона пасошима

Foto EPA`

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da će medicinski deo Kriznog štaba ponovo insistirati na uvođenju kovid propusnica. Rekla je da postoje pravni problemi sa njihovim uvođenjem, ali je dodala da se o tome svakodnevno razgovara.

U prilog tome da su potrebne dodatne mere govori i jučerašnja statistika - 3.346 novih slučajeva kovida od 17.035 testiranih. Bitku sa kovidom izgubilo je 15 ljudi, dok je na respiratorima njih 87.

- Već dvadesetak dana intenzivno razgovaramo o uvođenju kovid propusnica i za članove štaba nema dileme da bi one bile ključne da epidemiološku situaciju stavimo pod kontrolu - kaže za "Novosti" prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog. - Međutim, tvrdi se da postoji pravni problem. Zato pozivam pravne stručnjake koji se bave Ustavom i zakonima da javno obrazlože da li ih je moguće uvesti ili ne.

Prof. Tiodorović kaže da ne razume zašto bi se takav dokument smatrao diskriminacijom pošto u njemu samo piše da li je neko vakcinisan, da li ima negativan PCR ili antigenski test ili potvrdu od lekara da je preležao kovid.

- Dakle, i oni koji ne žele da se vakcinišu imaju priliku da dokažu da nisu nosioci smrtonosne infekcije - objašnjava doktor.

I dr Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba, potvrdila je za "Novosti" da će kovid propusnice definitivno biti tema na narednoj sednici, ali da još nije poznato kada će ona biti održana.

TEK PETINA MLADIH VAKCINISANA

U UZRASTU od 18 do 30 godina vakcinisano je oko 20 odsto građana, dok je u Beogradu taj procenat 27,3 odsto.

- Još nismo zadovoljni odzivom mladih na imunizaciju - rekao je Zoran Bekić, direktor DZ "Savski venac". - Ukupno je do sada dato oko 5,9 miliona doza, od kojih je 175.000 trećih doza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja