OD SLEDEĆE GODINE ZA CRNU GORU NE MORA PREKO MORAČE: Ići ćemo novim putem do primorja

Novosti online

27. 08. 2021. u 13:48

SVE koji putuju u Crnu Goru obradovaće vest da je počelo asfaltiranje deonice kod mosta Moračica, što će vozačima omogućiti da zaobiđu kanjon Morače. Rok za završetak deonice auto-puta Bar–Boljare je kraj godine, kažu nadležni.

ОД СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ НЕ МОРА ПРЕКО МОРАЧЕ: Ићи ћемо новим путем до приморја

Foto: Printskrin

Završetkom ove deonice već od sledeće godine turisti će moći da izbegnu kanjon Morače. Asfaltira se u tri sloja debljine sedam plus sedam plus četiri centimetra i radi se od polimer modifikovanog bitumena.

Prema poslednjim podacima, završeno je oko 93 odsto radova na toj trasi i trebalo bi da konačno bude puštena u rad krajem ove godine.

- Jeste grandiozan objekat, ali uz primenu savremene tehnologije došli smo do kraja posla, izuzetno teškog posla - kaže Duško Ronović, glavni inženjer mosta.

Ugrađeno je 950 tona asfalta. Time se radovi na prioritetnoj dionici auto-puta od Smokovca kod Podgorice do Mateševa kod Kolašina ubrzano privode kraju. Prvobitni rok za završetak radova je 2019. godina, a nekoliko puta odlagan, poslednji put zbog pandemije izazvane koronavirusom.

- "Bemaks" je na ovoj deonici puta izveo sedam mostova ukupne dužine 1,85 kilometara. Most Mrke, Đurovićev laz, Ratkov laz, Lutovo, Sulovara, Krkor i Preljubovca i dva nadvožnjaka to su Kiselica i Belev Brijeg - navodi Veljko Kovačević iz "Bemaksa".

Glavna deonica auto-puta Bar–Boljare u dužini od 41 kilometra trebalo bi da bude završena do 30. novembra ove godine, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo kapitanih investicija.

Prioritetnu deonicu od Smokovca, kod Podgorice, do Mateševa, na severu države, gradi kompanija CRBC iz Kine. Cena gradnje je 809 miliona dolara, za šta je Crna Gora podigla kredit kod kineske Eksim banke.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)