SKANDAL USRED BEOGRADA! Književni festival tretira samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu!

Novosti online

26. 08. 2021. u 11:28

KNjIŽEVNI festival "Krokodil“ nastavlja da tretira samoproglašeno Kosovo kao posebnu državu, pa će se u najavi programa ono i ove godine naći u okviru jedne od panel diskusija.

СКАНДАЛ УСРЕД БЕОГРАДА! Књижевни фестивал третира самопроглашено Косово као независну државу!

Foto: P. Milošević, Tanjug

Takozvano Kosovo će tako učestvovati na regionalnoj diskusiji u okviru projekta "Better Together", na kojoj će se okupiti veliki broj predstavnika organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana.

Kako je navedeno na portalu Festivala, učesnici su predstavnici zemalja sa Balkana - Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i samoproglašenog Kosova, ali i predstavnici zemalja Evropske unije - Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Rumunije.

Diskusija se tiče načina na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor, a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija.

 - Razgovaraće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima ovih organizacija u vanrednim okolnostima - piše na portalu Festivala.

Trinaesto izdanje književnog festivala "Krokodil" počinje danas u Beogradu i trajaće do 29. avgusta pod simboličnim nazivom "Borders VS. Frontieres", kada će i biti održana regionalna diskusija na kojoj učestvuje i tzv. Kosovo.

Festival su pomogli Evropska komisija, USAID, Balkan Trust for Democracy, Terre Solidaire, Muzej Jugoslavije, ali i Nacionalna platforma Srbija stvara.

Ova platforma deo je šire inicijative predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da u neposrednoj saradnji sa umetnicima, naučnicima i inovatorima, kao i kreativnim sektorom uopšte, inicira mere za izmenu pravno-poslovnog i društvenog okruženja u Srbiji u cilju podrške razvoja oblasti inovacija i kreativnih industrija, kao i njihovo međunarodno predstavljanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju