MEDICINARI KOJI NEĆE DA SE VAKCINIŠU NE DOBIJAJU BONUS: Doktorka Adžić Vukičević saopštila najnovije informacije

Novosti online

23. 08. 2021. u 09:24

SVI lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije, koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

МЕДИЦИНАРИ КОЈИ НЕЋЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ НЕ ДОБИЈАЈУ БОНУС: Докторка Аџић Вукичевић саопштила најновије информације

Novosti

Ona je rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan predlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak svih lekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.

- Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada - rekla je Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je istakla da će zbog porasta broja zaraženih morati da se otvori i druga zgrada intenzivne nege.

- Za 20 dana imamo četiri puta više pacijenata, svaki peti koji nam dođe mora na respirator, a u bolnici je više od 90 odsto pacijenata koji nisu vakcinisani - rekla je doktorka Adžić Vukičević.

Ona je navela da delta soj najviše "napada" mlade i zdrave muškarce koji nisu primili vakcinu, a koji čine 80 odsto od ukupnog broja primljenih u bolnicu.

Ističe da su početkom meseca 84 pacijenta smeštena na odeljenju intenzivne nege, a da ih je sada 286.

- Ostalo nam je još nekih 70 slobodnih kreveta. Dolaze nam pacijenti sa sa sve težim oblicima korone i svaki peti mora na respirator - navodi doktorka Adžić Vukičević.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)