UPOZORENJE RHMZ: Nova vremenska prognoza - Toplotni talas dostiže vrhunac u ponedeljak

Tanjug

21. 08. 2021. u 14:31

RHMZ je izdao upozorenje da će u ponedeljak na jugu i istoku zemlje biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od oko 35 stepeni.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Нова временска прогноза - Топлотни талас достиже врхунац у понедељак

Foto: Depositphotos

PROGNOZA ZA SRBIJU

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije.

Duvaće slab i umereni zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 18, najviša dnevna od 29 do 33 stepena Celzijusa.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 18, najviša dnevna oko 31 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo. Krajem dana i uveče na severozapadu, a u utorak i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu će preovlađivati oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku zemlje.

Zatim, do kraja perioda promenljivo oblačno, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i temperaturom oko proseka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april