VULIN: MUP mora da jača svoje kapacitete

Novosti online

17. 08. 2021. u 15:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas u Novom Sadu da organizovani kriminal često menja forme delovanja i da policija, u skladu sa tim, mora jačati svoje kapacitete kako bi spremno odgovorila na svaki novi oblik.

ВУЛИН: МУП мора да јача своје капацитете

MUP

Ministar Vulin je u Novom Sadu na kolegijumu Uprave kriminalističke policije na kome je prezentovana Obavezna instrukcija o kriminalističko-operativnom radu policije, ukazao da razvoj kriminalističko-operativnih metoda predstavlja važan korak u tom pravcu.

Ministar je pohvalio rezultate koje je Uprava kriminalističke policije ostvarila u prethodnom periodu, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, čija je kruna razbijanje jednog od najsurovijih kriminalnih klanova Belivuk-Miljković.

MUP

- Ova akcija rezultat je i dokaz stručnosti i znanja, ali i dokaz važnosti planskog i sistematičnog rada, koji jedino garantuje uspeh u borbi protiv svih vidova kriminala, naročito onih najtežih - istakao je ministar Vulin i ocenio da će snažan doprinos u sistematičnosti i planskom delovanju imati upravo predstavljena Instrukcija.

Ukazao je da je poslednji ovakav akt donet pre 11 godina, od kada su se oblici kriminala značajno menjali, što je prouzrokovalo i nove metode u radu policije.

- Nova instrukcija, usaglašena sa  pozitivnim zakonodavstvom, predstavlja važan osnov  za efikasno postupanje ne samo u otkrivanju krivičnih dela, već i njihovom dokazivanju - naglasio je ministar Vulin. 

MUP

Ministar Vulin je dodao da svaki policajac koji se bori protiv najtežih oblika kriminala ima apsolutnu podršku države na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)