OTKAZ DOBILO 90 RADNICA: Austrijska kompanija "Gramer" u Aleksincu se oslobađa tehnološkog viška

D. A.

16. 08. 2021. u 22:02

KRAJEM prošle nedelje 90 od 1.500 radnica austrijske kompanije "Gramer", koja se bavi šivenjem auto-sedišta, dobilo je obaveštenje SMS porukom da su "na spisku za tehnološki višak" i da više ne dolaze na posao nego da se jave kadrovskoj službi.

ОТКАЗ ДОБИЛО 90 РАДНИЦА: Аустријска компанија Грамер у Алексинцу се ослобађа технолошког вишка

Fabrika "Gramer"

Iz "Gramera", koji u Aleksincu posluje duže od 10 godina, nismo dobili potvrdu glasine da do Nove godine planiraju da otpuste još 500 radnika. Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Raičević kaže da je od menadžmenta fabrike dobio uveravanja da neće biti novih otpuštanja.

Radnice "Gramera" dobile su poruku da ne idu više na posao, već da se jave službi za ljudske resurse, jer su na spisku tehnoloških viškova. Najmlađa ima 26, a najstarija 62 godine. Još ne znaju da li će dobiti otpremnine, niti koja su njihova prava.

Plaše se da će biti stavljene na "crnu listu" ukoliko budu javno govorile o ovome, jer planiraju da potraže posao "Magnuma", kompanije koja ima sličan proizvodan program i koja može da uposli njih tridesetak.

Aleksincem se širi panika da je "Gramer" novi "Geoks", a strah je razumljiv jer ova fabrika upošljava najveći broj radnika, a prosečna plata je oko 400 evra.

Poruka o otkazu

- Menadžment kompanije mi je potvrdio da su bili primorani da otpuste 90 radnika jer je došlo do poremećaja tržišta, te da očekuju da se situacija uskoro stabilizuje i ponovo vrate radnike - kaže Radičević, koji ima saznanja da se 37 od 90 otpuštenih radnica same prijavile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...