ALEKSANDAR SENIČIĆ: Na Eviji nema ugroženih srpskih turista, prati se situacija

Tanjug

16. 08. 2021. u 10:37

NA grčkom ostrvu Evija u ovom trenutku nema srpskih turista koji su ugroženi požarima, kaže direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ: На Евији нема угрожених српских туриста, прати се ситуација

Foto: Tanjug/AP Photo

On je za TV Prva rekao da je 250 od 370 putnika koliko ih je bilo na Eviji, izmešteno na drugu lokaciju, dok je oko 80 srpskih državljana izrazilo želju da se vrati za Srbiju, te da agencije prate situaciju.

- Verujem da će agencije prateći situaciju izbegavati ovu destinaciju, do onog momenta do kada ne postane sigurna za turiste. Imamo putnike koji ne žele da menjaju Eviju i putnici imaju pravo da se žale i zahtevaju novac, ali ovde nema osnova za tako nešto, jer se radi o višoj sili - rekao je Seničić.

Izrazio je zadovoljstvo jer su agencije, kaže, reagovale vrlo brzo, dodajući da očekuje da neće biti povraćaja novca.

- Obaveza agencije je da u takvim situacijama izvrši evakuaciju i to što su putnici sada dobili alternativu, to je zato jer je ovog trenutka to bilo moguće i to je dobra volja agencija koje su, čim se pojavila mogućnost da isele turiste, to i uradili - poručio je Seničić.

On je naveo da se prati situacija i ocenio da u Turskoj, kao ni u Albaniji, u kojoj borave srpski turisti, trenutno nema područcja koji predstavljaju rizik za njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije