OGLASILA DRAGICA GAŠIĆ NAKON ODLUKE SUDA: Pravda je na mojoj strani, zahvalna sam svima do neba

Novosti online

11. 08. 2021. u 19:05

DRAGICA Gašić, prva i jedina povratnica u Đakovicu, prezadovoljna je odlukom Osnovnog suda koji je odbacio kao neosnovanu tužbu kojom je traženo da joj se "otkaže ugovor o zakupu stana privremenom merom".

ОГЛАСИЛА ДРАГИЦА ГАШИЋ НАКОН ОДЛУКЕ СУДА: Правда је на мојој страни, захвална сам свима до неба

Foto: D. Zečević

- Toliko sam srećna, kao da je sam Bog preda mnom. Znam ja da je pravda na mojoj strani. Stan je moje vlasništvo i dokumentacija je u redu, ali, tako su se loše stvari dešavale, da iskreno nisam mogla ni da pratim šta mi se dešava - rekla je Dragica Gašić.

Naglasila je da nije ni razumela zašto se opština Đakovica buni, kada je ona u posed svog stana vraćena odlukom KPA u Prištini, a za koji je od napuštanja 1999. godine uredno plaćala porez.

- Advokati koje je Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala i direktor Petar Petković su uspeli da dokažu moju istinu i pravdu i hvala im svima do neba. Zahvalna sam im na podršci i brizi, onoj ljudskoj, koja je svakom čoveku najpotrebnija - kaže Dragica.

Ova presuda, dodaje, mnogo joj znači, jer će sada, kako kaže, moći da sredi svoj stan.


- Valjda će sada opština da mi dozvoli da sredim stan. Prokišnjava. Da ga okrečim i stavim vrata, za koja još nisam dobila dozvolu - dodaje Dragica.

Ističe da je zabrinuta, šta će se desiti sa stanom dok bude na lekarskoj kontroli u centralnoj Srbiji, gde se leči od dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

- Kada su mi obili stan, ništa nije ostalo. Ali kako je otišlo, tako su dobri ljudi pritekli u pomoć. Ministar Rakić mi je nameštajem i belom tehnikom opremio stan, mnogo mu hvala. Lekovi su stigli, čak su mi i insulin odneli, kad su obili stan - kaže Dragica.

Vidno raspoložena zbog "prve bitke koju je dobila", Dragica kaže da oseća radost i da je još više odlučna i ohrabrena da ostane u svom voljenom gradu Đakovici.

 

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas