DOKTOR ĐERLEK JASAN: Zaražavanje bebe od šest meseci i dečaka od dve godine je dokaz da stariji moraju da se vakcinišu da bi zaštitili decu

Novosti online

10. 08. 2021. u 21:53

DOKTOR MIRSAD Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja ističe da je, nažalost, slučaj šestomesečne bebe i njenog dvogodišnjeg brata koji su zaraženi koronom, dokaz da treba da se vakcinišemo u što većem broju kako bismo zaštitili one koji to ne mogu, a među njima su i deca.

ДОКТОР ЂЕРЛЕК ЈАСАН: Заражавање бебе од шест месеци и дечака од две године је доказ да старији морају да се вакцинишу да би заштитили децу

Foto: Tanjug

- Tamo gde je mnogo nevakcinisanih virusu je mnogo lakše da cirkuliše i širi se na sve redom. U Ljigu je slab odziv na vakcinaciju i tu je, nažalost, pogodno tle za koronu. I inficiranje mališana je opomena za sve nas. Srećom, ova deca su dobro, ali iako deca lakše prolaze s kovidom, i ona mogu da obole, pa i da imaju teže kliničke slike. Takođe, kao često asimptomatski slučajevi idealni su prenosioci virusa. Zato roditelji i odrasli treba da se ponašaju odgovorno prema sebi, svojoj deci i okolini i vakcinišu se. To je najmanje što mogu da urade - kaže Đerlek i dodaje da je struka vakcinu preporučila i trudnicama i dojiljama i da žene ne treba da imaju bojazni.

Podsetimo, u Ljigu su pozitivntestirani beba od šest meseci, brat od dve godine i majka, koji su iz Beograda, a bili su kod rodbine u tom mestu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere