OVO SU ČINJENICE: "Telekom Srbija" i "Infrastruktura železnice Srbije" nemaju zaključen ugovor o pružanju telekomunikacionih usluga

Novosti online

07. 08. 2021. u 17:06

“JUNAJTED grupa” Dragana Šolaka iznela je neistine o konkurenciji odnosno kompaniji Telekom Srbija, kažu naši izvori.

ОВО СУ ЧИЊЕНИЦЕ: Телеком Србија и Инфраструктура железнице Србије немају закључен уговор о пружању телекомуникационих услуга

Foto: Arhiva VN

Naime, pojedini mediji, ovih dana su objavili lažnu vest da je "Infrastruktura železnice Srbije" donelo odluku da Telekomu u ovoj godini unapred plati troškove telefonskih usluga i interneta i za narednu 2022. godinu.

Portal Nova, deo “Junajted grupe” izneo je neistine i pritom nije objavio demanti koji je odmah objavljen iz Telekoma.

Činjenice su međutim drugačije, jer “Telekom Srbija" nema zaključen ugovor o pružanju telekomunikacionih usluga sa kompanijom "Infrastruktura Železnice Srbije" za 2022. godinu. Telekom svoje usluge ne naplaćuje unapred, avansno, već mesec za mesec i to nakon završenog obračunskog perioda.

Kampanja urušavanja ugleda

- Mediji u vlasništvu "Junajted grupe" ne biraju sredstva u plasiranju neistina sa ciljem urušavanja ugleda Telekoma Srbija. Svedoci toga smo posebno poslednje tri godine od kada je Telekom pokrenuo ambiciozni razvojni projekat na tržištu Srbije i regiona. Najnovija u nizu neistina jeste pokušaj da planiranu javnu nabavku "Infrastruktura Železnice Srbije" proglasi za avansno plaćanje - navodi se u saopštenju Telekoma Srbija.

Pritom, takođe otvoreno gazeći odredbe novinarskog kodeksa i međunarodnu praksu, portal Nova u prilogu po ko zna koji put nije objavio ogradu da pripada “Junajted grupi”, direktnom tržišnom konkurentu Telekoma, o kojem (lažno) izveštava.

Podsetimo, već tri godine traje negativna kampanja medija u vlasništvu Dragana Šolaka protiv Telekoma Srbija, a objavljivanjem neistinitih informacija. S druge strane, kako su već pisali mediji "Junajted grupa" poveriocima duguje 3,3 milijarde evra, sa tendencijom povećanja do kraja godine na čitave četiri milijarde, a beleži ukupni poslovni gubitak od skoro 600 miliona evra. U isto vreme, ove godine je desetak najboljih novinara, urednika i voditelja otišlo sa N1, a nedavno su na fer tržišnom međunarodnom tenderu izgubili od Telekoma i ostali bez prava na emitovanje utakmica Premijer lige. Iz Telekoma je izdato i saopštenje, kao demanti na neistine koje su iznete u ovim medijima.

- Telekom Srbija nema zaključen ugovor o pružanju telekomunikacionih usluga sa kompanijom "Infrastruktura Železnice Srbije" za 2022. godinu. Telekom svoje usluge ne naplaćuje unapred, avansno, već mesec za mesec i to nakon završenog obračunskog perioda. Metodi koje "Junajted grupa" i mediji u njenom vlasništvu koriste su u toj meri besmisleni i zlonamerni da najviše govore o nemoći da se u fer tržišnoj utakmici izbore sa konkurencijom - saopšteno je iz kompanije Telekom Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024