POPOVIĆ POSLAO ODGOVOR: Evo šta tvrdi šef Kabineta predsednice Vlade Srbije o optužbama Ognjena Radonjića

Novosti online

04. 08. 2021. u 19:15

Miloš Popović, šef Kabineta predsednice Vlade Srbije, odgovorio je na optužbe profesora Filozofskog fakulteta Ognjena Radonjića, te napomenuo da je ovo poslednji put da odgovara na optužbe Radonjića.

ПОПОВИЋ ПОСЛАО ОДГОВОР: Ево шта тврди шеф Кабинета председнице Владе Србије о оптужбама Огњена Радоњића

V.Danilov

- Lako je proveriti da je apsolutna neistina da nisam prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije imenovanje na funkciju predsednika Nadzornog odbora “Politika” a.d, kao što to tvrdi profesor Radonjić. Naravno da sam tako nešto uradio, u zakonskom roku, 05.04.2021 (zvanična dokumentacija je u Agenciji). To je nešto što jednostavno može da se utvrdi. Međutim, ovo je odličan primer kojim upravo profesor Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta sam sebe diskredituje za članstvo u Vladinom Savetu za borbu protiv korupcije, jer ponovo pokazuje da apsolutno nije stručan za borbu protiv korupcije. O čemu dalje da polemišem sa čovekom koji nije u stanju da proveri nešto što je činjenično lako proverljivo, ne proverava izvore od kojih dobija informacije, i dozvoljava sebi da u javnost iznosi neistine, optužuje, i to sve na polju sprečavanja korupcije – za koje se kandiduje kao ekspert.

Isto tako, zabrinjava stepen neznanja čoveka koji je želeo da bude u Savetu za borbu protiv korupcije, jer on nije čak ni upoznat sa tim da je od 01. septembru 2020. godine na snazi Autentično tumačenje člana 2. stav 1 tačke 3) Zakona o sprečavanju korupcije koji je donela  Narodna Skupština Republike Srbije, kojim se redefiniše pojam javnog funkcionera, tako da se članstvo u Nadzornom odboru "Politika A.D." ne smatra više javnom funkcijom. Naglašavam da sam i pored toga, prijavio imenovanje Agenciji za sprečavanje korupcije, iako nisam bio u obavezi da to uradim. 

Neka na ovom primeru javnost sama procenjuje stručnost profesora Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta Ognjena Radonjića, koji je očigledno pored velike i neostvarene želje za članstvom u Savetu za borbu protiv korupcije, najviše željan medijske pažnje - napisao je on u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...