OSTAĆE UPAMĆEN KAO PATRIOTA: Dodik i Cvijanović se oprostili od Lazanskog

Novosti online

04. 08. 2021. u 15:45

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Miroslava Lazanskog, ističući da ga je veoma potresla vest o njegovoj smrti.

ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО ПАТРИОТА: Додик и Цвијановић се опростили од Лазанског

Foto: Tanjug

- Sa velikom tugom sam primio vest o smrti velikog čoveka i izuzetnog novinara, a pre svega mog prijatelja - istakao je Dodik.

On je istakao da je Miroslav Lazanski bio veliki prijatelj Republike Srpske u koju je radio, dolazio i promovisao je širom sveta, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

- Hvala mu za sve što je činio za srrpski narod i neka mu je večna slava - naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Željka Cvijanović: Miroslav Lazanski ostaće upamćen kao patriota

- Iskreno sam ožalošćena tužnom vešću o iznenadnoj smrti srpskog ambasadora u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog, jednog od najboljih vojnih analitičara, izuzetnog novinara i publiciste, britkog uma i oštrog pera - navodi se u telegramu saučešća koji je Cvijanović uputila porodici Lazanski, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

Predsednica Srpske je istakla da će Lazanski ostati upamćen kao patriota, koji je časno i dosledno zastupao interese svoje zemlje i naroda.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu.

Novinar, diplomata, pisac i vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski preminuo je u 71. godini u Beogradu.

Smrt ga je zatekla na mestu ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo