NOVI ZAKON ŠTITI SRPSKI JEZIK I ĆIRILICU: Vučić - Čuvamo svoje ime i prezime, svoju budućnost

Novosti online

04. 08. 2021. u 13:58

NA današnjem sastanku sa predstavnicima RS dogovoreno je da do 15.septembra budu doneti nacrti zakona o zaštiti i upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji će doneti istu normativu u Srbiji i RS, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

НОВИ ЗАКОН ШТИТИ СРПСКИ ЈЕЗИК И ЋИРИЛИЦУ: Вучић - Чувамо своје име и презиме, своју будућност

Foto: Printskrin

Vučić je, nakon sastanka, naglasio da do Dana jedinstva, treba da se donesu nacrti zakona, kako bi se išlo na uređenje školskih programa iz najvažnijih predmeta, posebno istorije, geografije, srpskog jezika i književnosti, čime bi škole u Srbiji i RS imale isti sadržaj.


- Svi veliki evropski narodi svoj identitet čuvali su kroz jezik i pismo. Nemci kroz Getea, Šilera, braću Grim, a i mi Srbi imamo mnogo zajedničkih pisaca. Nikome ništa nažao ne činimo ako čuvamo svoj srpski jezik, osim što čuvamo svoje ime i prezime, svoju budućnost- poručio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas