RHMZ IZDAO DVA NOVA UPOZORENJA: Danas veoma toplo, ali stižu i nepogode - Na snazi meteoalarm

Novosti online

04. 08. 2021. u 07:34

NA jugu i istoku Srbije danas će ponovo biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom oko 36 stepeni, dok će u četvrtak biti još toplije, ponegde i oko 38 stepeni, upozorio je RHMZ.

РХМЗ ИЗДАО ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА: Данас веома топло, али стижу и непогоде - На снази метеоаларм

Foto N. Živanović

U četvrtak posle podne, uveče i tokom noći lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, velika količina padavina za kratak vremenski period i kratkotrajno olujni vetar.

Inače, u većem delu Srbije danas će biti sunčano i toplo, samo ujutru u Vojvodini uz promenljivu oblačnost ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi. Vetar će biti slab do umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20, a najviša dnevna od 31 do 36 stepeni.

U Beogradu će danas biti sunčano i toplo. Vetar će biti slab promenljiv. Jutarnja temperatura kretaće se oko 20, najviša dnevna oko 32 stepena Celzijusa.

Zbog visokih temperatura u nekim delovima Srbiji danas je upaljen narandžasti meteo alarm.

Kada je reč o UV indeksu, u većem delu Srbije je u kategoroji veoma visoka opasnost i označen je brojevima osam i devet.

Foto: Printskrin/RHMZ

Prema prognozi RHMZ, danas će natoplije biti u Nišu gde se očekuje 35 stepena.

Zadržava se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje i umora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina