ZAJEČARSKA PIVARA, PRVA PIVARA U SRBIJI KOJA JE DOBILA IPPC DOZVOLU

Promo

03. 08. 2021. u 16:00

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control - IPPC) i na taj način je još jednom potvrđeno da ide korak dalje u svojoj ambiciji da unapredi svoje pozitivno delovanje u domenu zaštite životne sredine.

ЗАЈЕЧАРСКА ПИВАРА, ПРВА ПИВАРА У СРБИЈИ КОЈА ЈЕ ДОБИЛА ИППЦ ДОЗВОЛУ

Foto: Promo

Zaječarska pivara čuva svoju 125. godina dugu tradiciju proizvodnje koja se obavlja u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti na radu, koji su često i iznad standarda koje propisuje zakonska regulativa, što je uticalo i na to da se ispune visoki kriterijumi Ministarstva zaštite životne sredine za dobijanje ove veoma značajne dozvole.

Foto: Promo

 

- Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo odražava se kroz naše delovanje i investicije kako bismo zaštitili prirodu, smanjili emisiju CO2 i očuvali vodene resurse. Svakim novim danom, podižemo lestvicu više i, u vremenima koja dolaze, obavezujemo se da učinimo sve što je do nas kako bismo stvarali bolju i zeleniju Srbiju zajedno - izjavio je direktor kompanije HEINEKEN Srbija, Nikos Zois.

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Svrha izdavanja ove dozvole je da se potrošnja sirovina i energije svedu na minimum, kao i da se potpuno spreče ili smanje emisije koje mogu imati negativan uticaj na vodu, vazduh i zemljište i upravljanje otpadom.

Foto: Promo

HEINEKEN je najrasprostranjeniji proizvođač piva na svetu i ima vodeću ulogu u razvoju i marketingu premium pivskih brendova i cidera. U Srbiji, kompanija HEINEKEN Srbija predstavlja proizvođača piva koji aktivno posluje u dve pivare, Zaječaru i Novom Sadu. Dok je pivara u Zaječaru ponosna na svoju dugogodišnju tradiciju i pivarsko umeće koji datiraju još od 1895, pivara u Novom Sadu je jedna od tehnološki najrazvijenijih u regionu. Portfolio brendova čine: Heineken, Heineken 0.0, Amstel Premium Pilsener, Kapuziner Weissbier, Krušovice Svetle, Sol, Zaječarsko, Zaječarsko Crno, Zaječarsko Extra, Laško Zlatorog, Laško Zlatorog 0.0, Laško Malt Mix 0.0, Birra Moretti, PilsPlus i Sajder Bandit.

Posvećeni smo inovacijama, dugoročnim investicijama u naše brendove, dobro organizovanoj prodajnoj egzekuciji i fokusirani na efikasno upravljanje troškovima. Kroz program „Stvaramo bolji svet“, održivost čini sastavni deo poslovanja i pruža dodatnu vrednost za sve naše stejkholdere.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba