POVLAČE SE SNIKERS I TVIKS SLADOLEDI: Nisu bezbedni za upotrebu!

Novosti online

03. 08. 2021. u 14:00

NAŠE regulatorne vlasti dobile su obaveštenje od EU da je na tržištu Srbije prisutni sporni sladoledi koji nisu bezbedni za upotrebu.

ПОВЛАЧЕ СЕ СНИКЕРС И ТВИКС СЛАДОЛЕДИ: Нису безбедни за употребу!

M. Anđela

Reč je o sladoledima koji su uvezeni iz EU, a u pitanju su M&M, Snickers i Twix.

- Dana 2. avgusta 2021.godine, od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije /RASFF dobili smo obaveštenje br. 2021.3976 kao dodatnu informaciju da sladoled uvežen iz EU sadrži stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800“ - etil oksid, iznad dozvoljenih granica, koji je detektovan u Španiji. Broj lota aditiva koji je ugrađen u sladoled je 0013925497.

U pitanju su proizvodi pod nazivom M&M, Snickers i Twix, uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i Mark Balkan Ist Nami - navedeno je.

Uprava za veterinu je odmah preduzela sve neophodne zakonske mere, kao što su povlačenje spornih proizvoda sa tržišta Srbije i zabranu uvoza do sprovođenja istrage. Za samo nekoliko dana iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjih prodavnica, povučeno je nekoliko vrsta proizvoda zbog spornog pesticida, a ovo je donekle epilog te priče, mada višefazni razvoj tek predstoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna