VAŽAN APEL GRAĐANIMA SRBIJE! Drastično smanjene rezerve krvi svih krvnih grupa - Evo kako možete da pomognete

Tanjug

02. 08. 2021. u 10:12

INSTITUT za transfuziju krvi Srbije saopštio da je i dalje znatno smanjen broj gradana koji dobrovoljno daju krv, pa su rezerve svih krvnih grupa, pogotovo negativnih, drastično smanjene.

ВАЖАН АПЕЛ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ! Драстично смањене резерве крви свих крвних група - Ево како можете да помогнете

Novosti

Zato iz Instituta, u cilju zbrinjavanja pacijenata, pozivaju sve zdrave građane od 18 do 65 godina da dobrovoljno daju krv.

Dobrovoljni davaoci to mogu učiniti u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, kao i prilikom organizovanih akcija davalaštva krvi na terenu.

Raspored rada ekipa može se naći na sajtu Instituta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima