KORONA PRESEK: Brojke i dalje rastu - Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

01. 08. 2021. u 14:37

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u poslednja 24 sata zaraženo još 303 osoba.

КОРОНА ПРЕСЕК: Бројке и даље расту - Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Na virus korona testirano je 6.063 građana.

Preminula su četiri pacijenta.

Na respiratorima je 8 pacijenata.

Podsetimo, koronom je juče bilo zaraženo 298 osoba, dok su od posledica virusa preminule dve osobe.

Doktor Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja napomenuo je da država neće čekati pogoršanje epidemiološke situacije sa postojećim merama:

- Očekujem pooštravanje mera u smislu broja ljudi koji se okupljaju na jednom mestu, jer svaki kontakt predstavlja ogroman rizik za prenošenje zaraze. Kod nas je procenat vakcinisanih nizak, a opuštenost građana neopravdana i nedopustiva - zaključio je Đerlek.

Šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu dr Marjan Ivanuša je ocenio da je vakcinacija u Srbiji odlično organizovana, jer su vakcine obezbeđene vrlo rano i potvrdio da je imunizacija počela dobro, ali da se u međuvremenu ceo proces usporio.

- Kao što smo videli, virus često mutira. Sa nedovoljnim brojem vakcinisanih postoji paralelno veliki broj zaraženih osoba, pa se virus briže razmnožava i veća je verovatnoća da će se pojaviti nove mutacije - ukazao je dr Ivanuša i upozorio da su nevakcinisani pod velikim rizikom da se zaraze, razbole i šire virus, a rizik je sve veći kada virus mutira u nove sojeve koji se brže šire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)