DOKTOR KON: Kako neko može da bude zdravstveni radnik, a da nije vakcinisan?

Tanjug

30. 07. 2021. u 10:41

NEDOPUSTIVO je i nije moralno i etički da zdravstveni radnik ne bude zaštićen i zarazi nekoga korona virusom, poručio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

ДОКТОР КОН: Како неко може да буде здравствени радник, а да није вакцинисан?

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Kako neko može da bude zdravstveni radnik, a da nije vakcinisan? Nije prihvatljivo. O tome treba da razmišljaju i udruženja, sindikati, a ne da pričaju o prisilnosti - rekao je Kon za televiziju TV K1.

On je dodao da se u javnosti stvorila pogrešna slika da neko nekoga primorava na obaveznu vakcinaciju, ukazujući da nije reč o tome, već o očuvanju zdravlja čitavog društva.

- Ne razumem zašto je to uznemirujuće za neke. Mora da se preseče, imamo vakcinu koja može da se daje od 12 godine, šta se više očekuje? - upitao je Kon.

On je pozvao mlade da prime vakcinu i da prestanu, kako kaže, da razmišljaju o tome da li epidemija postoji, jer i stariji od 20 godina potpuno isto mogu da obole kao i najstariji.

Upitao je i zašto fakulteti i škole ne pozivaju studente i učenike da se vakcinišu.

- Nije tema kršenje nekih prava, ovde je reč o čuvanju zdravlja čitavog društva, jer tek će na jesen početi pogoršanje situacije, kada se formiraju kolektivi - istakao je epidemiolog.

Kon je podvukao da nije nemoguće da se izbegne četvrti talas, jer, kaže, još uvek se ima situacija u rukama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode