DOKLE ĆE DRAGICA GAŠIĆ BITI META EKSTREMISTA? Obijen stan jedine srpske povratnice u Đakovicu (FOTO)

D. Zečević

27. 07. 2021. u 16:14

DRAGICI Gašić, povratnici u Đakovici obijen je i ispreturan stan , ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet uz druge lične stvari i hrnau koju je dobila.Naime, kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, po povratku iz Kline i posete sestri Dragica je u utorak zatekla obijen stan.

ДОКЛЕ ЋЕ ДРАГИЦА ГАШИЋ БИТИ МЕТА ЕКСТРЕМИСТА? Обијен стан једине српске повратнице у Ђаковицу (ФОТО)

Foto: KKiM

- Nastavlja se sistemski progon naše jedine povratnice u Đakovicu, Dragice Gašić.Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena - ističe se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opominje da osim toga što su joj oduzeta blindirana vrata koja joj je obezbedila Kancelarija za KiM da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan.

- Očigledno su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju uzpitanje gde je bila kosovska policija da čuva Dragičin stan? Iz Kancelarije za KiM pitaju i gde su tada bile međunarodne misije? Šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici? Dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista?

- Ovo su sve pitanja na koja ni mređunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić. O najnovijem incidentu obavestićemo Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, a Kancelarija će nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji - navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i ocenjuju da je dovoljno samo dva dana da Dragica Gašić bude van svog stana u Đakovici, gde je od juna jedina srpska povratnica, da bi njene komšije i sugrađani još jednom na najprimitivniji, najbrutalniji i najsramniji način pokazale svoje pravo lice.

ZABRINUTOST

- Veoma smo zabrinuti za bezbednost Dragice Gašić, ali sve više i za bezbednost monahinja u đakovičkom manastiru Uspenja Presvete Bogorodice, kojima je jednako kao i Dragici zabranjeno i hleb da kupuju u lokalnim trgovinama, a kamoli da se bezbedno kreću gradom - ističu iz Privremenog organa opštine Đakovica i insistiraju da međunarodni autoriteti hitno preduzmu sve neophodne mere kako bi se ovaj užasni teror nad nedužnom Srpkinjom u Đakovici zaustavio bez odlaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...