PREMINULA DEVOJČICA PETRA IZ NIŠA: Tiho bolovala i tiho otišla, roditelji zamolili - bez suza, na sahrani majice sa crtaćem

Novosti onlajn

27. 07. 2021. u 13:21

PETRA Vještica iz Niša od druge godine bolovala je od tumora na mozgu. Od 2017. operisana je pet puta.

ПРЕМИНУЛА ДЕВОЈЧИЦА ПЕТРА ИЗ НИША: Тихо боловала и тихо отишла, родитељи замолили - без суза, на сахрани мајице са цртаћем

Foto: Facebook/Protiv Petrinog tumora

Posle poslednjeg pokušaja lečenja u Istanbulu u Srbiju se vratila u teškom stanju. Skoro godinu dana provela je na kiseoniku, sklopljenih očiju i nesvesna svoje nesreće. U aprilu, nakon godina borbe, njeno srce prestalo je da kuca - tiho i daleko od očiju javnosti.

Preminula je u bolnici u Nišu, na kiseoniku i sa mamom pored sebe. Lekari su, rekla je Marina Adamović, pokretač Banke dobročinstva, pokušavali da je skinu sa aparata, ali bez uspeha. Dugo se pripremala za san u koji je utonula posle gotovo godinu dana kome.

Informaciju o njenoj smrti, tišoj od borbe koju su vodili i građani i javne ličnosti, potvrdila je upravo Marina, koristeći iste reči.

- Pa, zato što su sve vreme bili po bolnici, to je bilo tako tiho, tiho... - rekla je u ona.

Prethodno, u junu prošle godine, Marina je govorila o tome da se za Petrino lečenje i dalje prikuplja novac, te da se roditelji nadaju odlasku u Sijetl, gde bi se bitka sa tumorom nastavila. Rekla je da su se iz Istanbula vratili bez nade i da je dete već tada mesec dana bilo u komi.

- Slošilo joj se dok je još bila u Turskoj. U Nišu nije bila na lečenju, nego na održavanju. Dešavalo se da se malo povrati, ali je bila nesvesna - rekla je ona.

Seća se i da je roditeljima bilo najteže kada su čuli da spasa nema.

- Najteže je bilo kada je doktorka u Beogradu direktno kazala ocu da je retko koje dete preživelo sa tom dijagnozom. Tada su krenuli za Tursku i borili se - seća se dodajući da roditelji sada žele da sačuvaju uspomenu.

Slično su naveli u Fejsbuk objavi na koju su korisnici odgovorili ljubavlju, postavljajući srca.

- Jedanaestog aprila u 3 ujutru srce naše Petrice je prestalo da kuca. Ponosni smo i blagosloveni što smo baš mi njeni mama, tata i bata i što je baš ona naša ćerka i mala sestra. Naučila nas je šta je bezuslovna beskrajna ljubav, šta je to sreća, šta znači zaista biti dobar, plemenit, saosećajan i svemu lepom od čega je satkana... Pokazala nam je kako izgleda biti istinski hrabar, borben i zašto se ona zove Petra (stena) - naveli su roditelji objavljujući tužnu vest.

Uz podatke o sahrani, istakli su da se održava u vreme epidemije korona virusa, te da ne bi voleli da iko bude ugrožen.

- Zbog pandemije korona virusa, želimo da se rizik širenja virusa, zbog okupljanja većeg broja ljudi, svede na minimum, jer nikako ne želimo da neko iza ovoga pati i bude ugrožen, to nikome ne treba. Znamo da ste sa nama u mislima i srcu sada, budite i sutra, kao što ste bili i sve vreme njenog lečenja. Budite sutra u to vreme u vama najbližoj crkvi, a ako vam to ipak nije dovoljno, budite sa nama na groblju.

Ponesite jedan cvet i sveću, a umesto skupih buketa, venaca i aranžmana uplatite novac Nurdor-u, uplatite deci koja su korisnici u Fondaciji Budi Human, posaljite humanitarni sms. Budite slobodni da obučete bluzu sa nekim junacima iz crtanih koje voli - Frozen, Patrolne šape, Maša i meda, Mini i Pata. Najviše voli sica (srca) i volela bih da u komentaru ostavite srca za nju, bez suza i saučešća, jer mi znamo i osećamo sve vreme da saučestvujete sa nama u svemu, kao i sada u tuzi što je otišla... Hvala svima na svemu. Hvala od srca - navedeno je u objavi na Fejsbuk stranici Protiv Petrinog tumora.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest