KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

25. 07. 2021. u 14:59

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u poslednja 24 sata zaraženo još 199 osoba.

КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Na virus korona testirano je 6.157 osoba.

Preminula je jedna osoba.

Na respiratorima je devet pacijenata.

Podsetimo, koronom je juče bilo zaraženo 249 osoba, dok je od posledica virusa preminulo pet osoba.

Svedoci smo širenja delta soja korona virusa, ali kako kaže epidemiolog dr Predrag Kon, ova varijanta još nije najdominantnija u svetu.

- Trenutno je delta soj registrovan u više od 120 zemalja, dok je alfa odnosno britanski soj zahvatio gotovo 180 zemalja. Ipak, ta prevlast i dominacija u varijantama virusa dešavaće se i dalje. Delta varijanta se sada značajnije probija i kod nas, te pretpostavljamo da će aspolutna dominacija delta soja u Srbiji biti tek krajem avgusta i početkom septembra - navodi on.

Mišljenja je da može doći do četvorocifrenog broja zaraženih u Srbiji.

- To možemo da vidimo u mnogim zemljama Evrope, čak se u određenim zemljama broj otkrivenih približava maksimumu koji je bio u vreme kada je pandemija bila najintenzivnija. Potencijal delta varijante je i dalje vrlo visok, na to moramo da računamo i da budemo vrlo spremni po tom pitanju - upozorava dr Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...