BOSILEGRAD PRIMER ZA SVE: Premijerka u Pčinjskom okrugu govorila o važnosti vakcinacije, infrastrukturnim projektima...

D. Ristić /J. Stojković

25. 07. 2021. u 10:35

BOSILEGRAD je u pogledu imunizacije od kovida 19 postavio domaći zadatak mnogim drugim opštinama u Srbiji.

БОСИЛЕГРАД ПРИМЕР ЗА СВЕ: Премијерка у Пчињском округу говорила о важности вакцинације,  инфраструктурним пројектима...

Foto D. Ristić

Ovde je vakcinisano 60 odsto punoletnog stanovništva, od toga više od 26 procenata mladih, poručila je juče predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je započela dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu.

Premijerka je u Bosilegradu obišla fabriku koja šije zaštitne maske i Dom zdravlja i istakla da je što se tiče razvojnih projekata za jug Srbije, infrastruktura i dalje prioritet. Najveći projekat u Srbiji biće železnički deo Koridora 10, ujedno i najveći infrastrukturni projekat EU u ovom delu Evrope, istakla je Brnabićeva.

- Država će samo za deonicu od Beograda do Niša dobiti 600 ili 700 miliona evra bespovratnih sredstava. Trenutno se obavljaju procene koliko će koštati deonica od Niša do Severne Makedonije - navela je premijerka.

Ana Brnabić, Foto Arhiva

Predsednica Vlade je u Surdulici u prostorijama opštinskog odbora SNS razgovarala sa poverenicima ove stranke, kao i sa mnogobrojnim članovima koji su došli da je pozdrave, a nakon toga posetila vrtić "Pčelica" u Vladičinom Hanu. Istakla je kako je veoma zadovoljna što se ostvaruje zadatak koji je Vlada sebi zadala pre tri godine, da zaposlene u predškolskim i školskim ustanovama prebacuje iz rada na određeno u status zaposlenja na neodređeno vreme.

- Njima je to često važnije od povećanja plata, a nastavićemo, naravno, i sa povećanjem zarada u obrazovnom sistemu - istakla je premijerka, dodavši da je najlepši problem za koji je čula u Vladičinom Hanu to što postoji lista čekanja za vrtić.

Izgradnjom Koridora 10 i dolaskom "Teklasa" sve se promenilo u Vladičinom Hanu, gde je nezaposlenost iznosila i do 30 odsto, dok je danas oko 13 procenata, ocenila je premijerka i najavila dalju pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima, za šta se već izdvajaju velika sredstva.

Premijerka je najavila i projekte proširenja vodovodne mreže, kao i izgradnju pogona za prečišćavanje otpadnih voda.

NAPAD NA PREDSEDNIKA

PREMIJERKA je juče komentarisala i navodne izjave vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka koje su preneli pojedini mediji i ocenila da je ovo smišljeni napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Pokušavaju Vučića da skinu sa vlasti svim metodama, pa čak i tako što će im u tome partner biti ubica i kriminalac kao što je Belivuk - rekla je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni