TUŽNA POVORKA NA NOVOM GROBLJU: Sahranjen mali Stefan, više stotina građana došlo da se oprosti (FOTO/VIDEO)

Š. MAROVIĆ

24. 07. 2021. u 14:42

DANAS je na Novom groblju sahranjen devetogodišnji Stefan B, kog je na pešačkom prelazu na Karaburmi udario Lazar G, nakon čega je pobegao sa mesta nesreće.

ТУЖНА ПОВОРКА НА НОВОМ ГРОБЉУ: Сахрањен мали Стефан, више стотина грађана дошло да се опрости (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

U grobno mesto spuštene su fudbalske lopte, grobljem se prolomio veliki aplauz, a medicinski radnici su upalili sirene na svojim vozilima.

Opelo je završeno, a okupljeni građani, kojih ima više od 300, uzimaju cveće i kreću u koloni ka groblju.

Otac i majka su odmah iza kovčega, a otac nosi fudbalsku loptu.

Pojedini ljudi nose fudbalske lopte, kao i majice sa natpisom "Pravda za Stefana".

Među okupljenima su stariji sugrađani, roditelji sa decom, ali i medicinski radnici koji su radili sa Stefanovim ocem, a koji su poslednjih dana na protestima u Ulici Marijane Gregoran, na mestu pogibije, počast mališanu odavali i sirenama ambulantnih vozila.

Podsećamo, dečak je podlegao povredama prekjuče u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu. Dečaci S. B. (9) i L. B. (5) su sa ocem Mihailom (43) prelazili pešački kada ih je vozač pokosio i pobegao je sa lica mesta. Sutradan je uhapšen, ali je uprkos tome što je tužilaštvo tražilo da mu se odredi pritvor, pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)