NEMAMO JOŠ PUNO VREMENA: Klimatolog objasnio - to nam je upozorenje, planeta izbačena iz prirodne ravnoteže

Novosti online

24. 07. 2021. u 10:14

KLIMATOLOG Vladimir Đorđević smatra da se klimatske promene dešavaju ubrzano, da je planeta izbačena iz bezbednosne prirodne ravnoteže u kojoj se nalazila i da se sada može videti kako izgledaju te promene u svetu i u kom pravcu mogu odvesti.

НЕМАМО ЈОШ ПУНО ВРЕМЕНА: Климатолог објаснио - то нам је упозорење, планета избачена из природне равнотеже

Foto: D. Milovanović/AP Photo/Michael Probst

Ako sve to ne zaustavimo na vreme i na odgovarajući način pitanje je kuda će nas sve to na kraju odvesti – rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo da je sve ovo što se dešava poslednjih nekoliko nedelja, meseci, ali i godina veliko upozorenje, te dodao da će ovakvih vremenskih ekstrema biti i u narednom periodu, u većem obimu i jačeg intenziteta.

– Nemamo još puno vremena i ukoliko u narednih desetak godina nešto ne preduzmemo o tom pitanju, verovatno ćemo se naći u ozbiljnom problemu kao čovečanstvo – zaključio je Đorđević.

(Glas Srpske)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)