Šta je sve potrebno za renoviranje stana?

Novosti online

23. 07. 2021. u 08:12

AKO je došao trenutak da obnovite svoj stambeni prostor, onda ste se sigurno zapitali o čemu bi sve trebalo da vodite računa, kako bi renoviranje stana prošlo bez ikakvih problema.

Шта је све потребно за реновирање стана?

Foto: Depositphotos

Podrazumeva se da kao i uvek, kada su neki radovi u bilo kom prostoru u pitanju, može da dođe do određenih neplaniranih situacija, ali adekvatnim planom, one se sve mogu izbeći. Naravno, vrlo je važno i to kog majstora ćete izabrati tom prilikom.

Ipak, dobitna kombinacija u tom slučaju je pažljivo odabran vodoinstalater i dogovor sa njim.

Napravite plan

Ukoliko napravite adekvatan plan za renoviranje stana, naravno zajedno sa izabranim vodoinstalaterom, gotovo je sigurno da nećete imati nikakvih problema dok taj proces traje.

Sa druge strane, ako hazarderski uđete u taj postupak, lako se može desiti ne samo da taj proces traje predugo, nego i da vas košta mnogo više nego što ste očekivali. Zato i jeste uvek bolje napraviti plan sa majstorom, koji će tom prilikom da bude angažovan.

Kuhinja i kupatilo su mnogima najvažniji

Prilikom adaptacije stambenog prostora, posebno pripadnice nežnijeg pola vode računa o tome kako će biti uređeni kuhinja i kupatilo, na prvom mestu. Kakve će slavine za sudoperu odabrati, kako će izgledati lavabo i ostali elementi, obično su pitanja kojima se u tom slučaju uglavnom dame bave. Sa druge strane, muškarci više vode računa o tome da sve to bude kvalitetno, odnosno da služi svojoj svrsi.

Ukoliko je i vama najbitnije da renoviranje stana bude fokusirano najpre na kuhinju i kupatilo, najbolje je da prvo analizirate sve proizvode koji postoje na tržištu, pa da se zatim sa ukućanima dogovorite oko toga kako će izgledati tuš kabina koju ćete kupiti i ugraditi, odnosno koje ćete slavine za sudoperu odabrati, a koje za lavabo, te kakva će biti wc šolja i slično. Jedino na taj način ćete izbeći potencijalna razmimoilaženja u mišljenju sa ostalim ukućanima i svi će biti bez ikakve sumnje zadovoljni kako renoviranje stana ili kuće teče.

Zaštita za prozore

Sledeće o čemu mnogi vode računa jeste kao prvo stolarija, odnosno prozori i vrata, a kao drugo da li će postaviti venecijanere na prozore ili možda rolo zavese ili klasične zavese. Ipak, ima i onih ljudi kojima ne odgovara ništa od svega toga, već se odlučuju da na prozore jednostavno ne stave nikakvu zaštitu.

U svakom slučaju se kao i kada su u pitanju slavine za sudoperu, odnosno sanitarni elementi, ali i svi ostali delovi koji se ugrađuju u kuhinju ili u kupatilo, te zaštita za prozore, odnosno vrata, savetuje adekvatna analiza proizvoda, koji su dostupni na tržištu.

Primera radi, ako želite da na najbolji mogući način zaštitite svoje prozore, onda su definitivno rolo zavese najbolja opcija. Međutim, možda se nekome to baš i ne dopada, pa će se odlučiti samo za stavljanje venecijanera ili pak za klasične zavese.

Svakako koju god opciju da odaberete, potrebno je da vodite računa o tome da svi ukućani budu saglasni sa time, budući da će u tom prostoru svi i boraviti kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja