RODITELJIMA DETE NIKO NE MOŽE DA VRATI: Vesić - Javnost sa pravom uznemirena zbog puštanja na slobodu bahatog vozača

Novosti online

23. 07. 2021. u 10:13

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić oštro je osudio puštanje iz pritvora bahatog vozača koji je na prešačkom prelazu ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca i naveo da je ovakva odluka sa pravom uznemirila javnost.

РОДИТЕЉИМА ДЕТЕ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВРАТИ: Весић - Јавност са правом узнемирена због пуштања на слободу бахатог возача

Foto: Milena Anđela

On je, gostujući na TV Studio B, naglasio da u ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji, postoji nezavisnost pravosuđa i da niko nema pravo da se meša u njihov rad, ali da je javnost teško primila ovakvu odluku.

– Kako neko ko je učinio takvo nedelo i ima više krivičnih dela i kazni zbog bahate vožnje i bahatog ponašanja može da bude pušten da se brani sa slobode. U ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postojio nezavisnost pravosuđa i mi nemamo pravo da se mešamo u njihov rad. Ja ne znam ko su ljudi koji su doneli tu odluku, ali se pitam kako mogu da spavaju. Saobraćajne nesreće mogu da se dese i ako niste krivi, ali ovde se vidi ko je kriv i ko je pokosio dva deteta na pešačkom prelazu i pobegao sa lica mesta. Ako to ne izaziva uznemirenje javnosti, a to je jedan od razloga za pritvor u Zakonu o krivičnom postupku, onda ja ne znam šta još može da uznemiri javnost – zapitao se Vesić.

Prema njegovim rečima, koliko god da bude osuđen taj bahati vozač, roditeljima to dete niko ne može da vrati, ali makar da znamo da postoji zakon i da se za ovakva dela odgovara.

Na Karaburmi je u toku protest građana, zatvorena je Ulica Marijane Gregoran zbog toga što je pušten na slobodu vozač koji je ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)