DR ADŽIĆ VUKIČEVIĆ APELOVALA: Zdravstveni radnici hitno da se vakcinišu

Tanjug

18. 07. 2021. u 12:50

NEOPHODNO je da se poveća broj vakcinisanih jer će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe, rekla je dr Tatjana Adžić Vukičević, pulmolog i rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici.

ДР АЏИЋ ВУКИЧЕВИЋ АПЕЛОВАЛА: Здравствени радници хитно да се вакцинишу

Foto Tanjug

- Nedopustivo je to što zdravstveni radnici neće da se vakcinišu. Neozbiljno je i neodgovorno da neko radi u kovid bolnici, a da nije vakcinisan - naglasila je ona za Politiku.

Na pitanje da li podržava ideju, kao što je to slučaj u nekim zemljama, da se za pripadnike ove profesije uvede obavezna imunizacija, ona odgovara da u potpunosti to podržava.

- Zdravstveni radnici hitno moraju da budu vakcinisani. Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ljude koji rade u bankama, školama, policiji, vojsci... - rekla je ona.

Adžić Vukičević je apelovala i na studente da se vakcinišu.

- Ne može student medicine da dođe na vežbe i da radi s teško bolesnim pacijentima a da nije primio cepivo - dodala je ona.

Na pitanje koliko bi pomoglo ako bi se uvele neke stimulacije za vakcinisane, kao i da je predsednik najavio mogućnost da se uvede lutrija, Adžić Vukičević je kazala da je to u redu.

- Ljudi vole da dobiju nešto. Evo, na primer, zdravstveni radnici su dobili karticu "moj heroj", zahvaljujući kojoj u određenim radnjama mogu da kupuju s popustom. To mnogima znači. Tako nešto treba da postoji i za vakcinisane - kazala je dr Tatjana Adžić Vukičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije