GRČKA VOJSKA KUPILA SRPSKE RAKETE: Veliki uspeh domaće kompanije, moćni projektil našao mušterije

Tanjug

15. 07. 2021. u 19:43

SRPSKA kompanija "Edepro" prodala je rakete grčkoj vojsci na sajmu naoružanja i vojne opreme u Atini DEFEA 2021.

ГРЧКА ВОЈСКА КУПИЛА СРПСКЕ РАКЕТЕ: Велики успех домаће компаније, моћни пројектил нашао муштерије

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Srpske kompanije koje se bave proizvodnjom i razvojem naoružanja i vazduhoplovnih sistema EDePro i Grin pauer turbine sistems jedine su iz Srbije koje su nastupile u Atini na najvećem ovogodišnjem sajmu naoružanja i vojne opreme u Jugoistočnoj Evropi.

"Edepro" je uspela da proda rakete G2000 grčkoj vojsci.

Zajedničkim nastupom dve kompanije prikazana su najnovija dostignuća iz oblasti raketne tehnike, vođenja i upravljanja projektilima, ali i turbomlaznog pogona.

- Sa zadovoljstvom možemo potvrditi da je Grčka armija novi korisnik naše rakete G2000, nakon njenog uspešnog testiranja na njihovom poligonu NAMFI na Kritu u maju ove godine. Drago nam je da se Grčka, jedna od zemalja sa najvećim vojnim budžetom u ovom delu Evrope odlučila za srpskog proizvođača - rekao je direktor marketinga i prodaje dve kompanije Lazar Igrutinović.

Inače, rakete G2000 i G2000/52 prikazane su svetskoj javnosti prvi put na sajmu naoružanja IDEX u Abu Dabiju 2017. godine.

Unapređenje rakete sastoji od novog motora i u odnosu na rusku original koji je imao domet od 20 kilometara, domet je sada povećan na 40 kilometara.

Rakete su kompatibilne i mogu se lansirati iz istog sistema poput ruskog "BM-21" ili slovačkog "RM-70".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)