VODA U DEČANIMA JE NAMERNO ZATROVANA? Više od 800 osoba se javilo lekaru, oglasio se i gradonačelnik

Tanjug

12. 07. 2021. u 18:35

GRADONAČELNIK Dečana Baškim Ramosaj izjavio je danas da se drugi put za mesec dana dešava trovanje vodom, što dovodi do sumnje da je ono možda namerno, ali napominje da to ipak moraju da potvrde nadležni organi.

ВОДА У ДЕЧАНИМА ЈЕ НАМЕРНО ЗАТРОВАНА? Више од 800 особа се јавило лекару, огласио се и градоначелник

Foto: Depositphotos

Čak 823 osobe primljene su od subote u Centar za medicinsku zaštitu u Dečanima sa simptomima trovanja pijaćom vodom, a Ramosaj je kaže da su u početku sumnjali da je reč o sezonskoj bolesti, ali da se, usled povećanjavanja broja pacijenata, došlo do pretpostavke da je razlog voda.

On je, kako prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Koha ditore, naglasio da su preduzete sve mere kako bi se pronašao uzrok trovanja.

- Voda koju 10 sela koristi preko istih cevi ne sme da se koristiti. Pozvali smo tužilaštvo, policiju, RVC Hidrodrini da istraže situaciju. Do sada su prvi rezultati pokazali da je voda bila hemijski čista, ali moramo sačekati biološku analizu iz laboratorije koja se očekuje u večernjim satima. Zatim mora da se uradi dodatna ekspertiza kako bi se tačno znalo šta se dogodilo. Laboratorija će dati tačan odgovor - rekao je Ramosaj.

Ukoliko se dokaže da je bilo trovanja vodom, Ramosaj je najavio da će se preduzeti zakonske i administrativne mere protiv vodovoda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)