DRŽAVNA MEĐA U NOVOM RUHU: Objavljen projekat za izgradnju graničnog prelaza Bezdan između Srbije i Hrvatske

J. L.

12. 07. 2021. u 16:48

U TOKU je javna prezentacija projekta za izgradnju graničnog prelaza Bezdan između Srbije i Hrvatske.

ДРЖАВНА МЕЂА У НОВОМ РУХУ: Објављен пројекат за изградњу граничног прелаза Бездан између Србије и Хрватске

Foto: Šengen viza info

Kako je navedeno u projektu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Sombora, novo rešenje graničnog prelaza Bezdan biće tangencijalnog tipa, sa operativnim carinskim bazama, odnosno terminalima putničkog i teretnog saobraćaja. Imaće veći broj saobraćajnih traka, sa optimalnim brojem parking mesta i pešačkih komunikacija, zelenim površinama a biće i uređen i slobodni prostor.

Planirano je da prelaz ima jednu traku za teretna vozila na ulazu u zemlju, dve na izlazu i 2+2 za putnička vozila i autobuse na ulazu i izlazu iz Srbije. U okviru kompleksa graničnog prelaza predviđen je poseban natkriven i ograđen prostor za detaljan pregled vozila, sa tri parking mesta. U ovoj zoni predviđen je i potreban broj javnih toaleta za potrebe putnika, a na prostoru putničkog terminala predviđene su i objekti infrastrukture odgovarajućeg kapaciteta za potrebe graničnog prelaza.

Robno-carinski terminal planiran je kao ograđeni prostor sa posebnim režimom ulaska i kontrole kretanja kamionskog saobraćaja.

Obzirom da preko graničnog prelaza Bezdan prolazi koridor međunarodne biciklističke staze, ciklo koridor 6, u samoj zoni prelaza biće postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija za ovaj vid saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024