VULIN NAKON "EGZITA": Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu!

Lj. P.

12. 07. 2021. u 15:57

TOKOM festivala „Egzit“, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, ostvareno je povoljno stanje bezbednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

ВУЛИН НАКОН ЕГЗИТА: Полиција ће се против дроге борити увек и на сваком месту!

Foto Ministarstvo odbrane

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

- Zahvaljujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni - rekao je ministar.

Ministar Vulin je dodao da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

- Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu. Naša zemlja neće biti sigurno mesto za narko-dilere - rekao je ministar Vulin i poručio da nema velikih i malih narko-dilera, kao što nema lakih i teških droga.

Ministar se posebno zahvalio policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkotika i koji su za četiri dana „Egzita“ efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana.

Inače, tokom festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Novosadska policija je, tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka.

U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 220 vozača, a zadržano 47.

Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihokativnih supstanci.

U ovim kontrolama policija je oduzela kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas