IZGRADITI KULT SRPSKE ZASTAVE: Šef srpske diplomatije Nikola Selaković o akciji povodom proslave 15. septembra

V. N.

11. 07. 2021. u 07:26

MINISTARSTVO spoljnih poslova priprema akciju kojom bi 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svi Srbi, uključujući i one u regionu i dijaspori, na svojim kućama istakli našu zastavu, rekao je juče ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

ИЗГРАДИТИ КУЛТ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ: Шеф српске дипломатије Никола Селаковић о акцији поводом прославе 15. септембра

Foto Tanjug

On je to rekao na Samitu srpske omladine i studenata Balkana "Sinergija kao ključ uspeha",

dodajući da bi trebalo više da radimo na izgradnji kulta srpske zastave.

Samit su organizovali Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda i Studentska konferencija univerziteta Srbije uz podršku Ministarstva spoljnih poslova.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je podržala takav stav ministra i istakla da bi trebalo da vodimo više računa i o ostalim srpskim nacionalnim simbolima. Selaković je istakao da mu je drago što je anketa među mladima u regionu pokazala da većina misli da su srpski jezik i ćirilica ono što povezuje Srbe i to, kazao je, jeste identitetska esencija i najvažnije tkivo srpskog identiteta, ali da ima još dosta zajedničkih stvari.

To je prema njegovim rečima i naša crveno-plavo-bela zastava na čijoj promociji moramo da radimo više, jer je ona zajednička i Srbima u Srbiji i Republici Srskoj i Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda