POZIV KOMPANIJAMA I IMUĆNIMA: Uključite se u otkup seoskih kuća

Tanjug

08. 07. 2021. u 17:36

OTKUP seoskih kuća uzima maha, pošto se u njega uključuje i dijaspora, saopštavaju iz Ministarstva za brigu o selu i dodaju da su naši ljudi u rasejanju izrazili spremnost da formiraju fondacije i uzmu aktivno učešće u otkupu praznih seoskih kuća u Srbiji.

ПОЗИВ КОМПАНИЈАМА И ИМУЋНИМА: Укључите се у откуп сеоских кућа

Foto: Ž. Knežević

Namera im je, precizira se u saopštenju, da kuće koriste lično ali su spremni i da ih ustupe našim mladim ljudima koji bi želeli da se u njima trajno nastane.

U saopštenju Ministarstva za brigu o selu se navodi da je resorni ministar Milan Krkobabić, gostujući danas na RTS-u, pozvao imućne pojedince, vlasnike uspešnih kompanija, da pokažu društvenu korporativnu odgovornosti, priključe se akciji i otkupe jedan broj seoskih kuća koje bi ustupili na korišćenje onima koji su zainteresovani da u njima žive.

-Ili ćemo sačuvati sela ili se Srbiji loše piše. Moramo svi da budemo svesni da je ovo patriotski zadatak i spremni da delujemo jedinstveni, poručio je Krkobabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano je na dubini od 12 kilometara