STIŽE NAM NOVI "PAKLENI" TALAS: Vremenska prognoza za naredne dane - na snazi narandžasti meteoalarm! (FOTO)

Novosti online

05. 07. 2021. u 19:31

NAJNOVIJA vremenska prognoza nam predviđa novi toplotni talas, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

СТИЖЕ НАМ НОВИ ПАКЛЕНИ ТАЛАС: Временска прогноза за наредне дане - на снази наранџасти метеоаларм! (ФОТО)

Foto: Depositphotos/RHMZ/Printscreen

– Od srede do petka biće sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih – stoji u najavi na sajtu ovog Zavoda.

Vremenska prognoza za naredna tri dana uključuje i potencijalno opasno vreme. Danas je na području zapadne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na KiM, na snazi žuti meteoalarm. Na tom području se očekuju grmljavine, osim u istočnoj Srbiji, gde će temperature biti izuzetno visoke.

Ostatak Srbije danas je u zelenoj zoni.

Vremenska prognoza za sutra

RHMZ-ova vremenska prognoza za sutra nam predviđa visoke temperature i žuti meteoalarm, dok će u sredu 7. jula na snazi biti narandžasti.

Vremenska prognoza/Foto: RHMZ/Printscreen

Kako navodi RHMZ, narandžasti alarm znači da je “vreme opasno”.

– Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – predviđa vremenska prognoza na sajtu Zavoda.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)