MINISTAR POPOVIĆ OBJAVIO ODLIČNE VESTI: Sutra će biti dopremljena supstanca za proizvodnju vakcine Sputnjik Ve na Torlaku

Novosti online

04. 07. 2021. u 12:32

MINISTAR u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović najavio je da će sutra u Srbiju biti dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak.

МИНИСТАР ПОПОВИЋ ОБЈАВИО ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ: Сутра ће бити допремљена супстанца за производњу вакцине Спутњик Ве на Торлаку

Foto Promo

- Radi se o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju preko 250.000 doza komponente 1. Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2. Očekujemo da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina Sputnjik V komponente 1 i komponente 2 - rekao je Popović.

On je naveo da će nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije, biti upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.

- Očekujemo da se to dogodi u roku od tri nedelje od kada uzorci pristignu u Gamaleju - naveo je Popović koji se trenutno nalazi u Moskvi. On je istakao da će supstanca redovno pristizati u Srbiju, po dinamici koju su utvrdile srpska i ruska strana, sve do ispunjenja ugovora koji, u početnoj fazi, podrazumeva proizvodnju četiri miliona vakcina.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)