NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ĐORĐA ĐURIĆA: Vreme danas svežije i oblačno, sledeće nedelje ponovo stižu tropske noći!

Novosti online

03. 07. 2021. u 15:25

NAJNOVIJA vremenska prognoza koju je na svom fejsbuk nalogu objavio meteorolog Đorđe Đurić donosi nam vikend sa veoma prijatnim vremenom, dok od sredine sledeće sedmice ponovo počinje veoma toplo vreme.

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЂОРЂА ЂУРИЋА: Време данас свежије и облачно, следеће недеље поново стижу тропске ноћи!

Foto Milena Anđela

- Nakon veoma visokih temperatura, Srbija je od juče pod uticajem svežije vazdušne mase, a temperature su niže i za više od 10 stepeni u odnosu na prethodni toplotni talas. Dakle, temperature su ispod 30°C, a konačno je prekinut i niz tropskih noći (T min>20°C), jer su i minimalne temperature opale ispod 20°C, pa su i noći mnogo prijatnije. Inače, ovo osveženje povezano je sa hladnim frontom, koji nam je pre dva dana i uslovio advekciju svežije vazdušne mase sa severozapada, a ujedno je uslovio i lokalne pljuskove sa grmljavinom, ponegde i jake grmljavinske nepogode sa gradom - piše Đurić.

Meteorolog ističe da će vreme danas u Srbiji do kraja dana biti promenljivo oblačno, ponegde na severoistoku sa slabom i kratkotrajnom kišom. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C.

Vremenska prognoza za nedelju nam donosi prijatno jutro, a tokom dana će biti umereno oblačno, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

- Jutarnja temperatura od 11°C na jugoistoku do 19°C na severu Srbije, u Beogradu do 18°C, maksimalna dnevna od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C, što su i prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine - piše Đurić.

Vremenska prognoza za sledeću nedelju

Vremenska prognoza nam donosi promenljivo oblačno vreme u ponedeljak, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30°C, u Beogradu do 27°C.

- U utorak pretežno sunčano i toplije, tokom dana uz razvoj oblačnosti. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 29 do 33°C, u Beogradu do 31°C. Usled advekcije veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike pod uticajem grebena i to u sklopu jugozapadnog strujanja, u sredu i četvrtak biće sunčano i ponovo veoma toplo, uz maksimalne temperature u većini predela oko 35°C, ponegde i preko 35°C, a u Beogradu se ponovo očekuju tropske noći, tako da se minimalne temperature ni tokom noći neće spuštati ispod 20°C - zaključuje meteorolog Đorđe Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)