ZADOVOLJENA SAMO FORMA: Forum srednjih stručnih škola o rezultatima male mature

B. B.

02. 07. 2021. u 17:55

MALI maturanti su tačno odgovorili na više od 60 odsto pitanja., što pokazuje da je zadovoljena je forma, što je očigledno bio cilj ovog testiranja na kraju školske godine, ocenio je Forum srednjih stručnih škola Beograda.

ЗАДОВОЉЕНА САМО ФОРМА: Форум средњих стручних школа о резултатима мале матуре

Foto: V. Danilov

- Forum je  predlagao ukidanje male mature ove godine jer nam nije bilo važno da se samo zadovolji forma - navodi se u saopštenju. - Svuda u Evropi se uči da bi se znalo, samo kod nas se radi za bodove. Decu i nastavnike niko nije pitao ništa. Očigledno je Ministarstvu i ostalim strukturama bilo najvažnije da se zadovolje neki zacrtani planovi, pa makar i na štetu obrazovanja i znanja ili se išlo linijom manjeg otpora i ovako je bilo najlakše.

Prema konačnim rezultatima male mature, od mogućih 20 bodova, prosečan broj bodova koji su učenici ostvarili na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika je 13,3 (prošle godine srpski jezik 11,2), na testu iz matematike je 12,4 (prošle godine 11,0), dok je ostvareni prosečan broj bodova na kombinovanom testu 14,7 (prošle godine 14,2).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna