SUTRA KONAČNI REZULTATI MALE MATURE: Uskoro popunjavanje liste želja za upis učenika u srednje škole

Tanjug

01. 07. 2021. u 08:57

KONAČNI rezultati male mature za buduće srednjoškolce znaće se sutra, a u narednim danima učenici popunjavaju listu želja.

СУТРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ: Ускоро попуњавање листе жеља за упис ученика у средње школе

Foto: P. Milošević/Milena Anđela/Ilustracija

Liste želje se mogu popuniti preko portala www.mojasrednjaškola.gov.rs, ali to važi samo za one škole koje imaju Elektronski dnevnik, dok će se popunjavanje liste želja u papirnoj formi vršiti 3. i 4. jula u školama.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević poziva učenike da iskoriste sve mogućnosti i popune svih 20 želja, kako se ne bi slučajno desilo da neko ostane neraspoređen.

- Prvih pet mesta neka iskoriste za ono što bi najviše želeli, bez obzira na broj bodova - kaže Blagojević, koji navodi da bodovi pokazuju da je ove godine završni ispit bolje urađen.

Kaže da je to u skladu sa instrukcijama koje je resorni ministar Branko Ružić uputio i da se može očekivati da će prag za upis u srednje škole biti malo veći.

Upis se može obaviti elektronskim putem i u školama 12. i 13. jula, dok će se 11. jula objaviti tačna raspodela po listama želja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april