PREMIJERKI URUČENA VIDOVDANSKA NAGRADA: Brnabić nagrađena za dosledno, časno i odgovorno obavljanje državnih poslova (FOTO/VIDEO)

S. Babović

28. 06. 2021. u 19:05

ANI Brnabić, predsednici Vlade Republike Srbije uručena je večeras, na svečanoj sednici Skupštine grada Kruševca, Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada.

ПРЕМИЈЕРКИ УРУЧЕНА ВИДОВДАНСКА НАГРАДА: Брнабић награђена за доследно, часно и одговорно обављање државних послова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. B.

 Kako je predočeno, premijerka se nagrađuje za dosledno,časno i odgovorno obavljanje državnih poslova i izuzetan doprinos privrednom razvoju Srbije i grada Kruševca.

Ana Brnabić je kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave i kasnije kao premijerka, inicirala i koordinirala realizaciju brojnih aktivnosti Vlade, koje su za rezultat imale stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijena i olakšale rad privrede na teritoriji cele Republike, a time i privrednika Kruševca.

Vidovdanske plakete uručene su Klubu privrednika, Zoranu Drobnjaku direktoru JP “Putevi Srbije”, Centru za socijalni rad Kruševac, Oliveru Oliju Tomiću treneru i karatisti (posthumno), Mići Mićiću, dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine, dok je 15 laureata u kategoriji dobitnika  Vidovdanske povelje.

Foto: S. B.

- Teško da postoje reči koje mogu opisatu koliko mi znači nagrada i to na dan kada ponosni, junački, prestoni grad slavi 650 godina od kada je Lazar osnovao novu srpsku prestonocu, samo 18 godine kasnije poveo vojsku u Kosovski boj, i to na dan koji nas podseća na sve duhovne momente koji su nam pomogli da izgradimo naš integritet.

Ja svoju zemlju volim najviše na svetu, čast mi je da svom narodu služim, da moja zemlja danas bude jača nego što je bila juče, nešto slabija nego što će biti sutra, jer treba da raidmo - rekla je premijerka Brnabić i dodala - Na Vidovdan 2017. sam u Narodnoj skupštini predstavila svoj prvi ekspoze i započela dan kasnije svoj prvi mandat. Moj život od tada nije isti, od tad, koliko god to nije fer prema mojoj porodici i prijateljima, moj život je od tada posvećen Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati