MINISTAR STEFANOVIĆ: Veliki prikaz snage naše vojske sutra u Kragujevcu

Novosti onlajn

28. 06. 2021. u 07:52

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je sve građane Srbije da sutra dođu u Kragujevac na veliki prikaz snage naše vojske.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Велики приказ снаге наше војске сутра у Крагујевцу

Foto: Ministarstvo odbrane

– Pored sve opreme i tehnike, koju ste delimično mogli da vidite i na današnjoj vežbi na Pešteru, moći ćete da vidite i ono što vojsku u Srbiji čini baš onakvom kakva jeste, a to su njeni ljudi. Moći ćete da vidite njene sportiste, pilote, artiljerce, pešadince, momke i devojke koji će prikazati borilačke veštine i svoja znanja i umeća – najavio je ministar Stefanović.

Ministar odbrane je rekao da će na prikazu biti i zanimljivih sadržaja namenjenih najmlađim posetiocima.  

– Takođe mladi ljudi imaće priliku da se bliže upoznaju sa vojnim pozivom i da možda odluče da nam se pridruže. Očekujem da građani imaju jedan lep dan, da zajedno sa svojim vojnicima provedu ponedeljak u Kragujevcu i vide zbog čega je Vojska Srbije to što jeste – najčvršći bedem svoje otadžbine, svoje jedine Srbije – poručio je Stefanović.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na Vidovdan 28. juna od 12.30 časova organizuju u Kragujevcu do sada najveći taktičko-tehnički zbor pod nazivom „Otvoreni dan“ na prostoru između stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“ .

Na manifestaciji će biti prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi „nora“, „tamnava“ i „šumadija“, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvatiće izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Vojska Srbije za okupljene građane na manifestaciji „Otvoreni dan“ pripremiće i čuveni vojnički pasulj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)