KRUŠEVAC I GAZIMESTAN TAČKE NAŠE SABORNOSTI! Državni i vrh SPC nizom manifestacija obeležiće danas veliki praznik

D. M.

28. 06. 2021. u 08:00

SRPSKI državni vrh obeležiće danas Vidovdan nizom manifestacija, uključujući i posebnu sednicu Vlade Srbije u Kruševcu, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

КРУШЕВАЦ И ГАЗИМЕСТАН ТАЧКЕ НАШЕ САБОРНОСТИ! Државни и врх СПЦ низом манифестација обележиће данас велики празник

Foto Tanjug

Kruševac danas slavi i poseban jubilej, 650 godina od osnivanja grada, a predsednik Vučić prisustvovaće i otvaranju kancelarije Fondacije "Za srpski narod i državu" u ovom mestu. On će položiti i venac na Spomenik kosovskim junacima i obići rekonstruisan Dijagnostički centar.

I ministri će imati niz aktivnosti, uključujući polaganje kamena temeljca za stadion "Jedinstvo". Premijerki Ani Brnabić biće uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca.

Predsednik Vučić prisustvovaće danas i prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije u Spomen-parku "Šumarice" u Kragujevcu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković započeo je u nedelju povodom Vidovdana dvodnevnu posetu Kosovu. Tokom dana obišao je Zvečan, a zatim je dočekao srpskog patrijarha Porfirija u porti manastira Gračanica, gde će danas biti služena sveta arhijerejska liturgija i dodeljene medalje "Majka devet Jugovića". U Kosovskoj Mitrovici, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, Petković će se obratiti i na svečanoj vidovdanskoj akademiji.

Patrijarh srpski Porfirije služiće na Vidovdan i parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici 1389. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije