NOVA POBEDA GENERALA: Vladimir Lazarević otpušten na kućno lečenje, izlečio ga sin lekar (FOTO)

Novosti online

27. 06. 2021. u 15:46

SA Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš nakon uspešnog oporavka otpušten je na kućno lečenje general Vladimir Lazarević.

НОВА ПОБЕДА ГЕНЕРАЛА: Владимир Лазаревић отпуштен на кућно лечење, излечио га син лекар (ФОТО)

Foto: N.Fifić

- Zahvaljujući najsavremenijim aparatima i mašinama koje naša klinika poseduje bilo je moguće odrediti najspecifičnije i veoma delikatne promene u koagulacionom sistemu kako bi se primenila i najefikasnija terapija. Ono što je manje poznato javnosti je činjenica da odeljenjem za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju na našoj klinici rukovodi najmlađi sin generala Lazarevića – Milan.

I upravo je dr Milan Lazarević, zajedno sa prof Slobodanom Vojinovićem bio glavni ordinarijus u lečenju svog oca. Nije mogao neko drugi jer je dr Milan jedini lekar transfuzijske medicine u UKC i jedini lekar u Srbiji koji pored ove specijalizacije ima i specijalizaciju iz hematologije - kaže prof. dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju.

- Aparate kojima dr Milan rukuje i njegovo odeljenje čine samu srž velikog uspeha koju naša klinika ima. Od početka godine urađene su 172 najsloženije kardiovaskularne procedure sa stopom smrtnosti od 1.74%. Lečiti člana svoje porodice za svakog lekara je poseban izazov pogotovo kada to lečenje ne može da preuzme neko od tvojih kolega. Ponosan na dr Milana Lazarevića koji je sa samo 37 godina već stvorio najbolju laboratoriju za kliničku hemostazu u Srbiji. I to nije došlo preko noći: dr Milan je počeo da stvara odeljenje pre 13 godina sa jednom jedinom mašinom…. I pored velikih obaveza na klinici, dr Milan je stigao da napiše i doktorat koji će braniti u septembru mesecu. Po mom skromnom mišljenju, najbolja doktorska teza koju sam do sada imao priliku da pročitam…. Upornost, znanje i veština mogu da naprave čuda. A sve u korist pacijenata i naše Otadžbine… - napisao je dr Milić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)