PRELIMINARNI REZULTATI MALE MATURE: Oglasilo se Ministarstvo prosvete, sajt nedostupan zbog opterećenosti sistema (FOTO)

Tanjug

27. 06. 2021. u 11:34

PRELIMINARNI rezultate završnog ispita, budući srednjoškolci od danas mogu da vide u svojim školama, a kako je ranije najavljeno, podaci će biti dostupni i na portalu www.mojasrednjaškola.gov.rs , koji je povremeno nedostupan zbog opterećenosti sistema.

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ: Огласило се Министарство просвете, сајт недоступан због оптерећености система (ФОТО)

foto D. Milovanović

U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da taj sajt trenutno ne pruža podatke o preliminarnim rezultatima male mature i da se radi na rešavaju problema koji je nastao na jednom serveru.

Foto: Printskrin/mojasrednjaškola

 

Svršeni osmaci polagali su 23, 24 i 25. juna test iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test.

Ukupan broj bodova koji se može dobiti na maloj maturi je 40, po 13 poena nose srpski i matematika, a 14 kombinovani test koji sadrži pitanja iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.

Prvi put ove godine žalbe će moći da se podnesu i elektronskim putem, preko pomenutog portala, na kome je moguće obaviti i sve druge aktivnosti za upis u srednju školu.

Konačni rezultati završnog ispita znaće se 2. jula od 8 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)