SVI DETALJI PRELASKA GRČKE GRANICE: Čitalac "Novosti" otkrio kako je danas na "Evzoniju" - Evo na šta treba da budete spremni

Novosti online

26. 06. 2021. u 14:03

JEDAN čitalac "Novosti" ispričao je da je jutros oko pola 11 prešao makedonsko-grčku granicu za sveukupno 19 minuta!

СВИ ДЕТАЉИ ПРЕЛАСКА ГРЧКЕ ГРАНИЦЕ: Читалац Новости открио како је данас на Евзонију - Ево на шта треба да будете спремни

Foto: J.S.

- Sve je funkcionisalo besprekorno. Makedonci su brzo propuštali, a na Evzoniju je radio veliki broj graničnih traka.

Kako je naveo, dovoljno je pokazati odštampane zelene sertifikate ili potvrdu o preležanom kovidu.

- Takođe, pokazati telefon sa QR kodom koji dobijete kad popunite PLF. I to je to. Pečat u pasoš i nastavljate put.

Iako je vikend, navodi, gužvi na auto-putevima nije bilo.

- U hotelu u kojem sam smešten Grci radnici nose maske, gosti retko. Švedski sto isto kao pre, bez ograničenja. Uzimaš sam šta želiš. Jedina promena je što je kod mene ukinuto konobarsko posluživanje piće i moguće ga je dobiti samo samostalno na šanku. Self service - rekao je čitalac "Novosti".

Kartica za putarinu u Makedoniji

Na ulasku u Makedoniju se dobije kartica za putarinu sa kojom se može proći do Grčke i nazad bez plaćanja. Isto važi i za Srbe koji idu na Ohrid.

Kartica se prislanja uz senzor na naplatnoj rampi. Međutim, oni koji usput skreću, noće u Skoplju, Demir Kapiji, Dojranu neka izlaz plate u denarima i Evrima, a ne tom karticom, jer će u povratku ostati bez makedonskog gratis kredita predviđenog samo za vožnju do i od turističkog odredišta.

- Ljubaznost na granicama mnogo bolja nego pre korone. Svi se zaželeli posla, turista, vozača i naravno zarade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas