NOVO UPOZORENJE RHMZ: Pljuskovi, grad, olujni vetar u narednih sat vremena očekuju se u ovom delu Srbije

Novosti online

25. 06. 2021. u 15:33

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objavio je hitno upozorenje da se u narednih sat vremena očekuje jaka oblačnost koja će usloviti intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalnom pojavom grada i olujnog vetra.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Пљускови, град, олујни ветар у наредних сат времена очекују се у овом делу Србије

Novosti

Upozorenje se odnosi na Podrinje, oblast od Bajine Bašte do Zvornika i trajaće do 15.56.

U Srbiji se posle podne očekuje promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ponegde sa većom količinom padavina i pojavom grada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab promenljiv, na severu i zapadu slab do umeren severozapadni.

Temperature će se kretati ujutru od 17 do 25, najviša dnevna od 36 do 39 stepeni.

U Beogradu veoma toplo i sunčano, posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab do umeren severozapadni, a temperature jutarnja od 20 do 24 i najviša dnevna oko 36 stepeni.

Kako je i meteorolog Marko Čubrilo najavio, danas posle podne nam stiže osveženje, ali u vidu snažnih grmljavinskih pljuskova i jakih oluja, koja će se početi pokretati najverovatnije sredinom dana nad BiH, a zatim se proširiti nad središnju i istočnu Hrvatsku, severnu i istočnu BiH, središnju, zapadnu i severnu Srbiju, dok bi ih ponegde trebalo biti i na severu Crne Gore, a uveče i na istoku Srbije ponegde.

- Nažalost, neki delovi regiona će dobiti tuču/grad, olujan vetar i vrlo obilnu kišu za kratko vreme. Najmanje nestabilnosti na krajnjem zapadu i jugu regiona kao i duž obale Jadrana gde će uglavnom i izostati. Ove nestabilnosti sa sobom donose i malo svežiji vazduh iz središnje Evrope, tako da će za vikend osvežiti za u proseku 10 stepeni, te će se uz prijatnije i svežije noći dnevni maksimumi kretati od oko +26 na zapadu do oko +31 na istoku i jugu regiona - kaže Čubrilo.

U subotu pre podne vetar još ponegde umeren, severozapadni, a zatim slab.Od nedelje se ponovo vraćaju vrućine i već u utorak će maksimumi biti oko +35 stepeni Celzijusa, posebno na istoku i jugu regiona.

- U drugom delu sledeće nedelje je izgledna nova destabilizacija uz postepeno popuštanje vrućine, dok bi oko 3.7. moglo uslediiti konkrentije osveženje uz česte grmljavinske pljuskove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...